the poodles disc

: The Poodles

the poodlesThe Poodles är ett svenskt rockband som spelar huvudsakligen glammetal, puddelrock, heavy metal och symfonirock. Bandet som  har inom genren erfarna medlemmar bildades 2006. Samma år var The Poodles med i Svenska melodifestivalen med låten “Metal Will Stand Tall”. The Poodles lyckades ta sig till finalen i melodifestivalen där de slutade 4:a. Två år senare så deltog de återigen i Svenska melodifestivalen. Denna gång tillsammans med E-type. Inte heller denna gång lyckades de ta sig till Eurovision song contest.

Deras första singel var Night of Passion. Denna singel sålde Platinum. Uppföljaren “Metal Will Stand Tall” sålde guld. Dessa två låter är än idag två av deras största och bäst säljande hits. Senare singlar och album har dock lyckats komma högre upp på den svenska topplistan. Deras två debutsinglar nåde som bäst andra platsen på svenska topplistan. Deras första album att nå första platsen på svenska topplistan var 2011 års Performocracy. Deras första singel att nå första platsen var 2008 års OS sång “Raise the Banner”. Denna singel följdes upp av “One Out of Ten” som också den nådde första platsen på listan.

The Poodles musik välkomnades nästan omedelbart av glamrockare över hela världen som såg dem som en renässans för pudel och glamrocken. En musikstil som fört en tynande tillvaro sedan 80talet med några få undantag såsom the Darkness.

The Poodles har till dags datum släppt 5 studiealbum, 1 live album och 13 singlar. Deras 3 första skivor är generellt sedda som mycket bra medan de senaste två har varit lite svagare. The Poodles förblir dock ett av Sveriges och världens bästa glamrockband. De har även släppt en DVD med intervjuer och live uppträdanden. Om du vill veta mer om deras skivor så rekommenderar vi vår sida med The Poodles diskografi.

The Poodles är välkända för att vara ett bra live band och kan ses på spelningar och festivaler över hela Sverige och Europa. Under 2014 har de t.ex. kunnat ses på så skilda platser som Madrid, München, Milan, Nürnberg, Barcelona, Pratteln, Turin, Nottingham, Budapest, Saint Martin de Fontenay, Härnösand, Karlskoga, Enköping och Söderhamn. De tycker om att spela vid rockfestivaler och gatufester med en stor entusiastisk publik.

The Poodles består av Jakob Samuel, Christian Lundqvist, Pontus Egberg och Henrik Bergqvist. Henrik Bergqvist är inte en ursprunglig medlem i bandet utan tog över för Pontus Norgren när han istället valde att spela med Hammerfall. Pontus Egberg valde under 2014 att lämna bandet. Någon ersättare har när detta skrivs ännu inte offentliggjorts utan bandet säger bara att de letar efter hans ersättare och att The Poodles saga inte är över.

poodlesNedan kan du läsa korta introduktioner till bandets fem medlemmar:

 • Jakob Samuel
  Jakob är en rutinerad artist som har varit en del av en lång rad andra band innan han blev sångare i The Poodles. Han har bland annat varit en del av Yale Bat, Talisman, Grand Slam, Totem, Jekyll & Hyde, Treasure Land, Midnight Sun, Lust, The Ring, Baby Dolls och Lifeline. Han är född i Stockholm 19 februari 1969. Han är sedan några år tillbaka vegetarian. Jakob Samuel är en av de grundande medlemmarna av The Poodles.
 • Christian Lundqvist
  Christian är en annan medlem som har varit med sedan början. Han spelar trummor i The Poodles och har tidigare varit med i band såsom RAW och Peter and The Chiefs. Christian är född 5 augusti 197.
 • Pontus Egberg
  Pontus har varit med i The Poodles som basist sedan bandets grundande men valde hösten 2014 att gå sin egen väg. Han kommer i fortsättningen att turnera med King Diamond. Han har alltid varit relativt media skygg och lite finns skrivet om hans liv. Han har varit med i ett flertal andra band innan the Poodles inklusive Lion Share och Zan Clan. Pontus Egberg föddes 1969.
 • Pontus Norgren
  Pontus är en av original medlemmarna i The Poodles men valde 2008 inför deras tredje skiva att lämna bandet för att istället spela gitarr i Hammerfall. Detta då han föredrar lite hårdare musik än den The Poodles spelar. Pontus Norgren har en mycket omfattande karriär och har bland annat medverkat som artist på skivor släppta av HammerFall, Impulsia, The Poodles, Soloist, Talisman, Jeff Scott Soto, The Ring, DivineFire, Zan Clan, Humanimal, Great King Rat, Jekyll-and-Hyde, Locomotive Breath och House of Shakira. Vid sidan av detta har han också medverkat vid produktionen av en lång rad andra skivor. Norgren är född 22 april 1968.
 • Henrik Bergqvist
  Henrik har varit medlem i The Poodles sedan han tog över efter Pontus Norgren inför deras tredje skiva Clash of the Elements som kom ut 2009. Innan The Poodles har Henrik bland annat varit en del av Four Sticks, Southfork och Tiamat.