The Poodles instrument

elgitarr gibson les paulFör dig som är musiker och älskar The Poodles så vill du säkert veta vad de använder för instrument och utrustning. Den musikaliska utrustningen är ofta helt avgörande för att man ska få det rätta “soundet” och känna att man sätter låtarna, precis som de ska låta. Vi har därför tittat närmare på bandets utrustning och nedan kan du se vad alla använder.

Jakob Samuel – Sångare

Jakob säger själv att hans utrustning är hans “”Vocal cords of steel” och det kan vi nog alla bekräfta.
Utöver sitt vältränade stämband så använder Jakob en mikrofon och in-ear lurar från Sennheiser.

Henrik Bergqvist

Här är det råa humbuckers som gäller för att få fram det karakteristiska ljudet i elgitarren. Henrik använder en Gibson Les Paul som kopplas till Marshal förstärkare. Det finns naturligtvis billigare alternativ om du vill ha en elgitarr med humbucker micar, t.ex Epiphone Les Paul. Läs mer om elgitarren och andra instrument för att hitta något som passar dig och din plånbok.

Christian Lundqvist

Christian drämmer sina trumpinnar i ett trumset från Mapex med cymbaler från Zildjan. En mycket vanlig men träffsäker uppsättning för dig som vill lira på allvar.

Pontus Egberg

När det kommer till de lågfrekventa tonerna så fyller Pontus ljudbilden med en elbas från Sandberg basses. Basen kopplas till en Genz-Benz förstärkare som tillsammans med Sandberg basen skapar ett karakteristiskt och härligt basljud.